Xi Jinping: “Wees niet bang voor problemen tussen China en de VS”

“De wereld hoeft niet bang moet zijn voor problemen in de relatie tussen China en de Verenigde Staten, zo lang beide machtsblokken samenwerken aan een oplossing”. Dat zei de Chinese president Xi Jinping tijdens de openingsceremonie van de zesde ronde van Strategisch en Economisch dialoog. “De bouw van een samenwerkingsmodel tussen China en de Verenigde Staten is nog niet eerder voorgekomen in de geschiedenis. Er zijn geen ervaringen uit het verleden waar we van kunnen leren”, zo voegde Jinping eraan toe.

In juni vorig jaar sprak de Chinese premier in Californië met de Amerikaanse president Barack Obama. Tijdens dat overleg bereikten de twee grootmachten overeenstemming over het opbouwen van een relatie waarin samenwerking en wederzijds respect centraal staan en waarin conflict en confrontatie vermeden wordt. Volgens Xi Jinping is deze aanpak – waarbij de twee grootmachten het conflict vermijden – in het belang van alle mensen in de wereld. China en de VS hebben de afgelopen 35 jaar veel moeilijkheden overwonnen, een prestatie die te danken is aan wederzijds begrip.

“Vandaag de dag zouden onze twee landen de veranderende tijden beter moeten observeren en creatief na moeten denken over nieuwe perspectieven in de bilaterale samenwerking”, zo concludeert Xi Jinping. Waarschijnlijk doelt hij daarmee op de zichtbare machtsverschuiving van de Verenigde Staten richting het Verre Oosten, een trend waar we ook op Marketupdate met enige regelmaat over schrijven.

Xi Jinping wil vreedzame samenwerking met de VS (Afbeelding van News.cn)

Xi Jinping wil vreedzame samenwerking met de VS (Afbeelding van News.cn)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders