Duitse minister: “Syrisch paspoort in Parijs mogelijk neergelegd”

Het Syrische paspoort dat werd gevonden bij een zelfmoordterrorist die zich afgelopen vrijdag opblies in Parijs is daar mogelijk door iemand neergelegd. Dat zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere dinsdag tijdens een persconferentie in Berlijn. Berichten dat de identiteit op het paspoort zich in verschillende landen langs de zogeheten ‘Balkan route’ geregistreerd heeft doet vermoeden dat het een poging is geweest om de Syrische vluchtelingenstroom erin te betrekken en mensen zich onveilig te laten voelen, zo redeneerde de minister.

fake-syrian-passport“Er zijn aanwijzingen dat dit spoor is neergelegd, maar we kunnen nog steeds niet uitsluiten dat dit inderdaad een terrorist van ISIS was die zich heeft doen voorkomen als een vluchteling”, aldus de Maiziere.

Verband met vluchtelingencrisis?

Iedere mogelijke link tussen de zwaarste aanslag in Frankrijk sinds de Tweede Wereldoorlog en de Europese vluchtelingencrisis verhoogt de inzet van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zo schrijft Bloomberg. Merkel heeft namelijk steeds het beleid van open grenzen verdedigd in het debat over immigratie en nationale veiligheid.

Onderzoek heeft al uitgewezen dat de vingerafdruk van één van de terroristen in het Stade de France voetbalstadion overeenkomt met de vingerafdruk van iemand die in oktober asiel heeft aangevraagd in Griekenland. Onderzoekers proberen nu de echtheid van het Syrische paspoort na te trekken, dat zou toebehoren aan de terrorist Ahmad Al Mohammad uit Syrië.

thomas-de-maiziere

Duitse minister: “Syrisch paspoort in Parijs mogelijk neergelegd”

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *