EU verlengt sancties tegen Rusland

De Europese Unie heeft besloten de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen, zo meldt Reuters op basis van verschillende bronnen. Het gaat om sancties gericht tegen 154 personen en 44 bedrijven, die volgens lidstaten van de Europese Unie de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne hebben ondermijnd.

Deze sancties werden in maart 2014 in werking gesteld, nadat de bevolking op de Krim via een referendum besloot zich bij Rusland aan te sluiten. Deze procedure is volgens de regering in Washington en volgens de Europese Unie onrechtmatig en daarom beschuldigen ze Rusland van een schending van het internationaal recht.

Aangezien de status van de Krim sindsdien niet veranderd is houdt de Europese Unie vast aan de sancties. De regering in Rusland wijst de beschuldigingen van zich af en is van mening dat het referendum wel rechtsgeldig is. Als reactie op de Westerse sancties introduceerde het Kremlin vergeldingsmaatregelen, waardoor onder meer landbouwproducten uit de EU niet meer naar Rusland geëxporteerd mogen worden.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *