EU verlengt sancties Rusland met zes maanden

De Europese Unie heeft donderdag besloten de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen, omdat de situatie op de Krim en in het oosten van Oekraïne nog steeds niet veranderd is. De Europese Unie wil dat Rusland de Krim teruggeeft aan Oekraïne en dat Rusland haar steun aan oostelijke regio’s als Donetsk en Lugansk beëindigt.

De sancties, die gericht zijn op de energiesector en de financiële sector van Rusland, werden in 2014 ingevoerd en zijn sindsdien steeds met zes maanden verlegd. Volgens de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, stemden de 28 landen van de Europese Unie unaniem voor het ‘doorrollen’ van de sancties.

Rusland geeft Krim niet terug

Rusland heeft al laten weten dat ze de Krim niet zal teruggeven aan Oekraïne. Sinds de vrijwillige aansluiting in 2014 heeft Rusland al veel geïnvesteerd in het gebied, dat van groot strategisch belang wordt gezien door het Kremlin. Zo heeft Rusland nieuwe gasleiding aangelegd om de inwoners in het gebied van aardgas te voorzien.

Ook is Rusland begonnen met de bouw van nieuwe energiecentrales op de Krim, die aardgas omzetten in elektriciteit. Daarnaast bouwt Rusland momenteel aan een brug over de Straat van Kertsj, zodat er een directe wegverbinding en een spoorverbinding naar Rusland tot stand komt.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *