Eerste Chinese goederentrein op weg naar Londen

Op 1 januari is de eerste Chinese goederentrein richting Londen vertrokken, een belangrijke mijlpaal in het ‘Silk Road’ project van de Chinese premier Xi Jinping. De trein legt in achttien dagen een afstand van meer dan 12.000 kilometer af en zal onderweg door tien verschillende Europese landen en vijftien grote steden komen, zo schrijft de China Railway Corporation in haar persbericht.

Londen is de vijftiende Europese stad die wordt aangesloten op het Chinese ‘Silk Road’ netwerk van goederentreinen. De komende jaren investeren China en haar handelspartners via de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) miljarden in de aanleg van nieuwe wegen, spoorwegen en havens die het goederenvervoer over land een impuls kunnen geven en die Europa, Afrika en het Midden-Oosten beter bereikbaar maken voor goederentreinen uit China.

Silk Road

China heeft $40 miljard opzij gezet voor de aanleg van nieuwe wegen en spoorwegen. Met alle Chinese handelspartners op het Europese continent erbij kan er de komende tien jaar zelfs $2,5 biljoen geïnvesteerd worden om het goederenvervoer over land te verbeteren. Met deze investeringen kunnen goederentreinen binnen vijftien dagen de reis van China naar Europa maken. Dat is twee keer zo snel als goederenvervoer over zee, want een containerschip doet ongeveer een maand over om vanuit China de haven van Rotterdam te bereiken.

Lees ook:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo