Slechtste december voor Amerikaanse beurzen sinds 1931

De belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten zijn op weg naar de slechtste decembermaand sinds 1931. De Dow Jones index en de S&P 500 zijn deze maand al respectievelijk met 7,8% en 7,6% gedaald, de grootste daling in december sinds de jaren dertig. Het is tekenend voor het negatieve sentiment dat momenteel overheerst op de aandelenmarkt, zowel in de Verenigde Staten als in de rest van de wereld.

De laatste maand van het jaar is doorgaans een zeer positieve beursmaand. Voor de S&P 500 index levert de decembermaand historisch gezien een rendement op van gemiddeld 1,6%. Daarmee is december zelfs de beste maand voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Historische data vanaf 1928 laat overigens zien dat het meeste rendement in de de tweede helft van december gerealiseerd wordt. De situatie kan dus nog verbeteren voor de aandelenbelegger.

Slechte decembermaand voor de S&P 500 index

Ook een slechte decembermaand voor de Dow Jones index

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders