Merkel en Macron willen Europese minister van Financiën

De regeringsleiders van Duitsland en Frankrijk hebben dinsdag hun voornemen uitgesproken voor meer Europese integratie, maar wachten nog even tot na de Duitse verkiezingen in september voordat ze daar meer vaart achter zullen zetten. Tijdens een bijeenkomst in Parijs spraken Macron en Merkel zich positief uit over een Europees Monetair Fonds, waardoor Europese landen zelf effectiever kunnen optreden in tijden van crisis en minder afhankelijk zijn van het IMF.

Ook staan beide regeringsleiders positief tegenover het idee van een Europese minister van Financiën en Economische Zaken, waarmee betere coördinatie mogelijk is ten aanzien van het begrotingsbeleid en het economische beleid van de lidstaten van de Eurozone. Op dit moment hebben landen nog steeds een grote mate van soevereiniteit, maar dat zal op termijn waarschijnlijk veranderen.

De Europese Commissie publiceerde in 2015 een rapport getiteld ‘De voltooiing van Europa’s Economische en Monetaire Unie‘, waarin precies beschreven staat welke stappen van Europese integratie nog op de agenda staan. Als aanvulling op de monetaire unie moet er op termijn ook een financiële unie en een begrotingsunie tot stand komen.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *