China en Indonesië sluiten handelsovereenkomst

Tijdens een staatsbezoek van China aan Indonesië hebben bedrijven uit beide landen voor in totaal $28 miljard aan handelsovereenkomsten gesloten. Chinese bedrijven zullen miljarden investeren in de ontwikkeling van de landbouw, mijnbouw en infrastructuur van Indonesië. Ook zal Indonesië met Chinese kredieten de vliegtuigbouwindustrie verder ontwikkelen. Door de infrastructuur van Indonesië te ontwikkelen zou het land makkelijker buitenlandse investeerders aan kunnen trekken. Daarnaast zorgen de investeringen voor extra werkgelegenheid en economische groei.

Handelsovereenkomst

De handel tussen de twee landen bereikte vorig jaar een totale omvang van omgerekend $66,22 miljard, ongeveer vier keer zoveel als in 2005. In de eerste acht maanden van dit jaar werd er voor $33 miljard aan goederen en diensten verhandeld tussen de twee Aziatische landen, waarmee China de tweede grootste handelspartner van Indonesië is geworden. De Indonesische minister van Industrie, Mohamad Hidayat, heeft gezegd dat beide landen ernaar streven om de onderlinge handel op te schroeven naar $80 miljard in het jaar 2015. Deze handelsovereenkomst zal daarbij zeker helpen.

China en Indonesië hebben tevens afgesproken om onderling meer informatie uit te wisselen ten aanzien van handelsgegevens, de visserij, de registratie van schepen en ten aanzien van de import en export. Volgens de premier van Indonesië, Susilo Bambang Yudhoyono, kunnen Chinese bedrijven een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling van verschillende economische projecten in Indonesië.

APEC

De Chinese premier Xi Jinping zal op 7 en 8 oktober ook aanwezig zijn bij het Asia-Pacific Economic Forum (APEC), een bijeenkomst voor de economische leiders van 21 verschillende landen. Tijdens deze bijeenkomst zal gesproken worden over het bevorderen van de onderlinge handel tussen landen, het wegnemen van handelsbarrières en de ontwikkeling van de wereldhandel in het algemeen. In de APEC zijn vooral Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen sterk vertegenwoordigd.

china-indonesie

China en Indonesië gaan intensiever samenwerken (Foto van AP)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders