China en Rusland bundelen hun krachten op de APEC

De Chinese president Xi Jinping heeft tijdens het APEC topoverleg in Bali gezegd dat China en Rusland hun krachten zullen bundelen om de veiligheid en stabiliteit in de Zuidoost-Aziatische regio te handhaven. “Gezien de groeiende rol die de Zuidoost-Aziatische regio speelt in de wereldwijde economie en politiek wil China Rusland meer betrekken bij de ontwikkeling van deze regio”, zo verklaarde het Chinese staatshoofd Xi Jinping.

Samenwerking

Onlangs bracht China een staatsbezoek aan Moskou, waarbij verschillende belangrijke handelsovereenkomsten gesloten werden. Poetin viel daar tijdens het topoverleg op Bali weer op terug, want hij zei het volgende over de handelsrelatie met China: “We ontwikkelingen economische banken. We werken tevens samen op zeer gevoelige onderdelen, zoals samenwerking op het gebied van militaire technologie en militaire zaken. We hebben al twee grote trainingen uitgevoerd, op land en op zee”. Volgens de Russische president betaalt de gecoördineerde positie op het wereldtoneel zich uit. “We hebben gecoördineerde besluiten kunnen nemen op de meest moeilijke onderwerpen, waarvan Syrie het meest recente voorbeeld is”, zo voegde Poetin eraan toe.

De Chinese premier Xi Jinping zei dat China en Rusland een soortgelijke of identieke positie innemen ten aanzien van de nucleaire dreiging van Noord-Korea. Ook liet hij weten dat de twee grootmachten gezamenlijke ceremonies zullen organiseren om “de gemeenschappelijke overwinning” te vieren, zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

APEC

De Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) is een organisatie van met name Aziatische landen en landen die aan de Grote Oceaan grenzen. Het doel van deze organisatie – die in 1989 werd opgericht en die inmiddels 21 leden telt – is het bevorderen van de economische groei, de samenwerking, handel en investeringen in de regio. Door de snelle ontwikkeling van de economieën in deze regio wordt de APEC steeds belangrijker. Het volgende topoverleg van de APEC wordt gehouden in China.

Conflict

De Verenigde Staten, Japan en Australië maakten van de bijeenkomst in Bali gebruikt om het conflict op een aantal onbewoonde eilanden tussen Japan en China op de kaart te zetten. Japan en China zouden nog steeds in de clinch liggen over wie de eigenaar is van dit gebied. In de buurt van deze eilanden zouden grote oliereserves liggen waar zowel Japan als China op azen.

apec_silly_shirts

In lijn met de traditie van de APEC wordt er ook kleding van de plaatselijke cultuur gedragen (Bron: sbs.com.au)

Goudstandaard seminar

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders