China gaat $724 miljard in infrastructuur investeren

China gaat de komende drie jaar voor in totaal $724 miljard in infrastructuur investeren, zo maakte het Chinese ministerie van Transport woensdagavond bekend. Tussen 2016 en 2018 moeten er meer dan 300 projecten voltooid worden, zoals de aanleg van nieuwe spoorwegen, snelwegen, kanalen, vliegvelden en de ontwikkeling van de metro en tramverbindingen in de grote steden.

Deze enorme investeringen in de infrastructuur moeten de Chinese economie een nieuwe impuls geven, nu de groei wat af lijkt te zwakken. Het is een fiscaal stimuleringsprogramma dat op korte termijn veel werkgelegenheid oplevert, maar dat zich op de langere termijn moet terugverdienen in een betere bereikbaarheid van de verschillende grote steden.

Euraziatische handelsroute

Ook leveren de binnenlandse investeringen in de infrastructuur een belangrijke bijdrage in de aansluiting op de ‘Silk Road’, het door China opgestarte project om de oude Euraziatische handelsroutes over land nieuw leven in te blazen. Met de oprichting van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) wordt geld verzameld voor de aanleg van nieuwe infrastructuur tussen Europa en China.

China gaat honderden miljarden in infrastructuur investeren

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders