Millennials verdienen niet meer dan vorige generatie

Het inkomen van millennials is vrijwel niet gestegen ten opzichte van de vorige generatie, zo blijkt uit onderzoek van de Resolution Foundation dat in acht verschillende Westerse landen werd uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek laten zien dat de jongste generatie er financieel gezien vrijwel niet op vooruit is gegaan, terwijl de vorige generatie die tussen 1966 en 1980 geboren werd er nog wel sterk op vooruit is gegaan ten opzichte van de baby-boom generatie.

Volgens de Resolution Foundation hebben millennials rond hun dertigste een inkomen dat gemiddeld vier procent lager ligt dan dat van de vorige generatie op dezelfde leeftijd. Dat lijkt niet veel, maar in sommige landen zijn de verschillen tussen deze twee generaties aanzienlijk groter. De meest negatieve uitschieters zijn Italië en Spanje, waar millennials respectievelijk 15 en 30 procent minder verdienen dan de zogeheten ‘Generatie X’. In Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Finland stijgt het inkomen nog wel, maar lang niet zo hard als een generatie eerder.

Millennials verdienen niet meer dan vorige generatie (Bron: Bloomberg)

Millennials hardst geraakt door crisis

Volgens Daniel Tomlinson van de Resolution Foundation laten de resultaten van het onderzoek zien dat Westerse economieën hard geraakt zijn door de financiële crisis en dat met name de jongste generatie daar de negatieve gevolgen van ondervindt. Vooral in Spanje is de situatie dramatisch, want daar is de jongste generatie er nog het slechts vanaf gekomen. Een hoge werkloosheid als gevolg van het ineenstorting van de vastgoedbubbel heeft het inkomen van huishoudens ernstig onder druk gezet.

Ook in het Verenigd Koninkrijk vallen de resultaten tegen. Gecorrigeerd voor inflatie is het inkomen van Britse millennials met 13% gedaald ten opzichte van de vorige generatie. Ook daalde het eigen woningbezit. Van de Britten die eind twintig zijn heeft 33% een koopwoning, terwijl bij de vorige generatie op dezelfde leeftijd al 60% een eigen woning had.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders