Consument vergeet te besparen op verzekering

In de laatste maand van het jaar loopt het storm bij de zorgverzekeraars. Zo gek is dat niet, wie goed vergelijkt kan veel geld besparen. Veel  mensen vergeten om  ook de andere verzekeringen te vergelijken. Bijvoorbeeld voor de auto- of inboedelverzekering. Zonde, want premieverschillen kunnen oplopen tot tientallen euro’s.

Er zijn veel misverstanden over verzekeringen en de premies. Zo onderschatten consumenten het bedrag dat ze kunnen besparen. Een groot misverstand en zo zijn er wel meer:

 1. Ik kan toch niet besparen
  De premieverschillen tussen de verschillende aanbieders kunnen flink verschillen. Ook als er niets verandert in de persoonlijke situatie, loont het om minimaal één keer per jaar de verzekeringen te vergelijken.
 2. Waarschijnlijk zit ik vast aan mijn contract
  Sommige verzekeraars hanteren nog steeds jaarcontracten, met een opzegtermijn van een maand. Bij andere verzekeraars is er geen opzegperiode. Informatie over de contracttermijn en opzegperiode staat op het polisblad.
 3. Alle verzekeraars zijn hetzelfde
  Dat is niet waar. Wie goed de voorwaarden leest, ontdekt al snel de verschillen in premie en dekkingen. Die voorwaarden zijn tegenwoordig best goed leesbaar, ook voor iemand die geen verstand van verzekeren.
 4. Al die onduidelijk offertes, daar heb ik geen zin in
  Offertes zijn verleden tijd. Veel verzekeraars bieden direct online een premieberekening aan. 

Direct online verzekeren
Een van de verzekeraars waar consumenten direct online een premie kunnen berekenen is De Nederlanden van Nu. De online verzekeraar streeft ernaar om verzekeren zo duidelijk mogelijk te maken.  Ids Pultrum, product manager bij De Nederlanden van Nu:  “Al onze verzekeringen zijn online af te sluiten. Dat betekent dat iedereen met de  informatie op onze site een weloverwogen keuze moet kunnen maken. Dat vraagt om duidelijke taal. Wie een verzekering succesvol afsluit is overigens direct verzekerd. Handig als je een nieuwe auto ophaalt en je bent de autoverzekering vergeten.” 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders