Voorlopige uitslag verkiezingen geeft winst aan VVD

De voorlopige uitslag van de verkiezingen op basis van de exitpolls van onderzoeksbureau IPSOS suggereren dat de VVD de grootste partij zal worden met 31 zetels. De PvdA gaat van 38 naar slechts 9 zetels, een verlies van 29 zetels. Onder andere de PVV, CDA en D66 profiteren, deze partijen krijgen volgens de exitpoll allemaal 19 zetels in de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer.

uitslagen-exitpoll-ipsosGroenLinks is naar verhouding de grootste winnaar van deze verkiezingen, deze partij gaat waarschijnlijk van 4 naar 16 zetels. De SP komt naar verwachting uit op 14 zetels, terwijl de ChristenUnie en de SGP respectievelijk zes en drie zetels behalen.

Ook een aantal kleinere partijen boeken winst, zo gaat de Partij voor de Dieren van 2 naar 5 zetels en verdubbelt 50Plus van 2 naar 4 zetels. Nieuwkomer Forum voor Democratie komt volgens de exitpoll van IPSOS met twee zetels de Tweede Kamer binnen, terwijl DENK naar verwachting drie zetels zal veiligstellen.

Het zal nog wel even duren voordat de definitieve uitslag bekend is, gezien de zeer hoge opkomt van meer dan 80% en de manier waarop de stemmen geteld worden. Bijgevoegd ziet u het overzicht van de exitpoll (via NOS Teletekst).

Update: Na telling van de meeste stemmen is de zetelverdeling als volgt: VVD (33), PVV (20), CDA (19), D66 (19), SP (14), GroenLinks (14), PvdA (9), ChristenUnie (5), PvdD (5), 50Plus (4), SGP (3), Denk (3), Forum voor Democratie (2).

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders