Wat is het verschil tussen PHP-ontwikkelaar en PHP-webontwikkelaar?

Tegenwoordig heeft de IT-wereld een breed aanbod aan functies. Dit vakgebied focust zich op digitale apparaten en diensten  die gericht zijn op communiceren. Je kunt hierbij denken aan computers, laptops, tablets, smartphones, maar ook andere apparaten zoals printers. IT is dus een overkoepelende term voor een groot vakgebied. Nu trekken functies als PHP-ontwikkelaar en PHP-webontwikkelaar zijn telkens meer aandacht. Echter zit er een verschil in deze twee beroepen. In dit artikel zullen we ingaan op deze twee beroepen. Zo zal duidelijk worden wat de verschillen zijn. Ben je al een beetje benieuwd? Lees dan snel verder!

PHP-ontwikkelaar

Voorheen stond de afkorting PHP voor personal home page. PHP werd gebruikt om de persoonlijke homepage aan te sturen. Tegenwoordig staat deze afkorting voor hypertext preprocessor en wordt het gebruikt om dynamische webpagina’s te genereren. Door middel van PHP kun je informatie van de server ophalen en bewerken. Daarnaast wordt het gebruikt om webshops en weblogs aan te sturen. Een PHP-ontwikkelaar maakt gebruik van PHP om applicaties te ontwikkelen. In de meeste gevallen wordt dit gedaan in opdracht van een klant. Na het ontwikkelen van de applicatie zal de PHP-ontwikkelaar er ook voor zorgen dat die app onderhouden wordt. Als je ervan houdt om zelf technologische diensten te ontwikkelen, testen en onderhouden, twijfel dan zeker niet om PHP Developer Vacatures te bekijken. Je kunt PHP-ontwikkelaar worden door en programmeer opleiding te volgen of door je in te schrijven bij een IT-opleiding. Kies dan voor een specialisatie in PHP.

PHP-webontwikkelaar

Naast PHP-ontwikkelaar zijn kun je ook PHP-webontwikkelaar worden. Vlakken van beide functies komen met elkaar overeen. Zo werkt een PHP-webontwikkelaar ook vanuit een opdracht van een klant. Daarnaast maakt een PHP-webontwikkelaar ook gebruik van PHP in een ontwikkelingsproces. Daar dit het verschil tussen deze twee functies. Een PHP-webontwikkelaar maakt namelijk gebruik van PHP om maatwerkoplossingen te bedenken en maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van WordPress als framework en een content management systeem. Je zult dus vooral websites ontwikkelen en programmeren. Hierbij houd je dan ook de wensen van de klant in het oog. Lijkt dit je een leuke functie, dan kun je tussen ook tussen ICT vacatures een vacature voor deze functie. Als je in deze functie treed is het een leuke bonus dat je kunt sparren met je collega webdesigners en designers.

Kortom, zijn PHP-ontwikkelaar en PHP-webontwikkelaar twee verschillende functies. Beide ontwikkelaars maken gebruik van PHP in een ontwikkelingsproces. Echter ontwikkelt, onderhoudt en test een PHP-ontwikkelaar applicaties en is het zo dat PHP-webontwikkelaars juist websites ontwikkelen en programmeren.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders