Lidmaatschap EU minst populair in Italië

Het lidmaatschap van de Europese Unie heeft niet voor alle landen evenveel opgeleverd, want uit een onderzoek van het Europees Parlement blijkt dat er tussen de lidstaten grote verschillen zijn in hoe er over de EU wordt gedacht.

In Ierland, Malta en Litouwen is het grootste gedeelte van de bevolking van mening dat het lidmaatschap van de EU een positieve bijdrage heeft geleverd, terwijl de inwoners van Griekenland, Cyprus en Italië daar het minst positief over denken. In deze drie landen zijn nog minder mensen positief over de Europese Unie dan in het Verenigd Koninkrijk, waar men vorig jaar besloot het pad van de ‘Brexit’ te kiezen.

Niet alle lidstaten even enthousiast over lidmaatschap EU (Bron: Statista)

2 gedachten over “Lidmaatschap EU minst populair in Italië

 • 15 december 2017 om 08:41
  Permalink

  Het zal een mooie stap zijn als Italië net als in 1922 een nieuwe politieke beweging gaat creëren om Europa te laten zien wat opstaan betekend, en dit keer hopelijk met een positiever einde (1922 tot 1943 fascistisch koninkrijk Italië)

  Beantwoorden
 • 15 december 2017 om 09:45
  Permalink

  De Italianen beseffen niet dat ze al heel lang door Europa overeind worden gehouden. Zonder de EU zouden ze al lang koppie onder zijn gegaan. Misschien al meer dan eens.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.