Verkiezingen in Nederland, wat zeggen de peilingen?

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de laatste peilingen suggereren dat we een coalitie van tenminste vier partijen nodig hebben voor een meerderheid. Begin dit jaar leek het nog een spannende strijd te worden tussen de VVD en de PVV, maar volgens de laatste peilingen is de partij van Geert Wilders wat weggezakt en lijken verschillende middenpartijen juist weer dichter bij elkaar te zijn gekomen. De gevreesde polarisering lijkt uit te blijven, want de zetels zijn volgens de laatste tussenstand bijzonder gelijkmatig verdeeld over de middenpartijen.

De peilingwijzer, die uit zes verschillende peilingen het gemiddelde neemt, laat zien dat de VVD op 24 tot 28 zetels kan rekenen, terwijl de PVV van Wilders de tweede grootste zal worden met 19 tot 23 zetels. CDA, D66 en Groenlinks zitten volgens de peilingen allemaal dicht tegen de twintig zetels aan, ten kosten van de PvdA dat flink aan zetels moet inleveren ten opzichte van de verkiezingen in 2012. Ter informatie de laatste peilingwijzer

Update: Na telling van de meeste stemmen is de zetelverdeling als volgt: VVD (33), PVV (20), CDA (19), D66 (19), SP (14), GroenLinks (14), PvdA (9), ChristenUnie (5), PvdD (5), 50Plus (4), SGP (3), Denk (3), Forum voor Democratie (2).

NOS_Zetels

Volgens de laatste peilingen wordt de VVD de grootste partij (Bron: Peilingwijzer)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders