Leestip: Gekochte journalisten

Op 3 oktober wordt de Nederlandse versie van het boek ‘Gekochte Journalisten’ gelanceerd. De oorspronkelijke versie van dit boek verscheen in 2014 in Duitsland en veroorzaakte daar enorme schokgolven. In het boek beschrijft Udo Ulfkotte, voormalig redacteur van de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’, hoe politici, geheime diensten en de financiële elite onze massamedia aansturen.

gekochte-journalistenUdo Ulfkotte beschrijft in het boek hoe de CIA en de Duitse geheime dienst (BND) de massamedia gebruiken om pro-Amerikaanse en anti-Russische berichtgeving de wereld in te sturen. Journalisten werden omgekocht om het nieuws te ‘spinnen’, door middel van onvolledige berichtgeving, door nieuwsfeiten te verdraaien of zelfs door nieuws te verzinnen. Als gevolg van de onthullingen in het boek van Ulfkotte kelderde het aantal abonnees van de grote Duitse kranten.

Manipulatie van de media

Het onderwerp van Ulfkotte’s kritiek, de media, deed zelf badinerend over Ulfkotte’s boek en in Nederland verzweeg men het gewoonweg. Ulfkotte zou ‘de zaak flink overdreven hebben’, was de communis opinio van de gekochte journalisten. Maar toen ook de Oekraïne-crisis, vluchtelingencrisis en het geweld van asielzoekers duidelijk maakten hoezeer hij gelijk heeft, draaide de stemming ook in de media.

Der Spiegel begon als eerste bij te draaien. En ook verschillende Duitse topjournalisten hebben toegegeven dat de regering rechtstreeks bepaalt wat er in het nieuws komt en wat niet. Asielzoekergeweld en de kosten van de immigratiecrisis werden niet of zo min mogelijk in het nieuws gebracht. Maanden achtereen stond Ulfkotte’s onthullende boek op de eerste plaats van een heel aantal bestsellerlijsten, waaronder die van Amazon en Der Spiegel.

Gekochte Journalisten

Uitgeverij de Blauwe Tijger lanceert de Nederlandse versie van het boek Gekaufte Journalisten op maandag 3 oktober in Nieuwspoort te Den Haag. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 13:00, de boeklancering zelf begint om 13:30. Het boek is ter plaatse aan te schaffen, maar u kunt het ook online bestellen via deze link. Een exemplaar van het boek kost €25,90.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *