De wereldsteden met de kortste werkdagen

1 Parijs

Wanneer je een relaxt werkrooster wilt hebben moet je in Parijs gaan wonen en werken. UBS heeft uitgezocht dat een Parijzenaar ongeveer 35 uur per week werkt en ook nog eens 29 vrije dagen heeft, dit komt neer op 1609 uur per jaar voor een full time baan. Frankrijk introduceerde in 2000 de 35 uren werkweek om bedrijven te stimuleren meer mensen aan te gaan nemen. Parijzenaars hebben dus genoeg tijd om van de stad te genieten.

2 Lyon

Op de tweede plaats staat ook een Franse stad namelijk Lyon. In Lyon is een gemiddelde full time baan goed voor 1631 uur werken in een jaar en je hebt ook nog eens 29 vrije dagen.

3 Moskou

Vergeet de financiële problemen in Rusland, in Moskou werken is niet verkeerd. In Moskou krijgen de werknemers maar liefst 31 dagen vrij per jaar en werken maar 1647 uur per jaar.

4 Helsinki

Voor werknemers die iets meer politieke stabiliteit zoeken is Helsinki een goede optie. Niet ver vanaf de grens van Rusland ligt Helsinki. In Helsinki werken mensen met een full time baan ongeveer 1657 uur per jaar en hebben 29 dagen vrije dagen.

5 Wenen

In Wenen werken mensen met een full time baan 1679 uur per jaar, hiernaast hebben zij ook nog eens 27 vrije dagen per jaar. Naast deze goede werkomstandigheden is Wenen ook nog eens de tweede comfortabelste stad van de wereld achter Melbourne, aldus UBS.

Hong Kong

In vergelijking met deze steden is het in Hong Kong een verschrikking qua werkuren. In Hong Kong is de gemiddelde werkweek meer dan 50 uur, dit staat gelijk aan 2606 uur per jaar, dit is bijna 1000 uur meer werken dan in Parijs.

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders